Afwikkeling van de erfenis

Bij een overlijden komen veel juridische en niet-juridische dingen kijken. Zo moet er bijvoorbeeld worden gedacht aan de uitvaart, de overeenkomst met de verhuurder van de huurwoning van de overledene, en de afwikkeling van de erfenis. Het daadwerkelijk uitvoeren van een erfenis is een lastige opgave. Hierbij zijn verschillende personen betrokken.

De wensen van de erflater moeten zo veel mogelijk in acht worden genomen en personen moeten zo veel mogelijk krijgen waar zij recht op hebben. Bij de afwikkeling van een erfenis spelen verschillende personen een rol

Weet u niet wat u moet doen in uw situatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0297 – 250018 of een e-mail te sturen naar info@hendrikxadvocaten.nl

Hulp nodig met het afwikkelen van de erfenis? Wij helpen u graag!

Het is altijd erg vervelend als er sprake is van een overlijdensgeval. Bij zo’n situatie komt altijd veel kijken. U moet rekening houden met veel mogelijkheden. Hoe moet de erfenis verdeeld worden? Wat moet er worden gedaan als er een conflict ontstaat over de erfenis?

In zo’n situatie is dat het laatste waar u zich mee bezig wilt houden. Wij helpen u hier graag mee. Hendrikx Erfrecht Advocaten zorgt ervoor dat de situatie duidelijk en netjes wordt opgelost.

Executeur voor de afwikkeling van de erfenis

De executeur is een in het testament aangewezen persoon om het testament uit te voeren. Deze treedt hierbij op namens de erfgenamen. Dit kan zelf ook een erfgenaam zijn, maar ook iemand van buitenaf: bijvoorbeeld een notaris.

Vereffenaar

Een executeur is niet te verwarren met een vereffenaar. Een vereffenaar wordt, anders dan een executeur, niet door een testament benoemd. De vereffenaar speelt een rol wanneer één erfgenaam of meerdere erfgenamen de erfenis beneficiair aanvaarden. Als een executeur bij testament wordt benoemd en als er vervolgens sprake is van beneficiaire aanvaarding, neemt de vereffenaar de afwikkeling op zich. De executeur speelt dan geen rol meer. Dit is anders in een situatie dat er (veel) meer activa dan passiva in de boedel aanwezig zijn. In die situatie kan de executeur aanblijven.

Bewindvoerder voor de afwikkeling van de erfenis

Wanneer de erflater twijfels heeft bij de wijze hoe de erfgenamen omgaan met de erfenis, kan deze een bewindvoerder aanstellen. Een of meer onderdelen van de complete erfenis worden onder bewind gesteld. Dit betekent dat iemand anders belast is met het beheer van het vermogen in de erfboedel.

Conflicten? Bel voor een vrijblijvende intake!

Het komt dikwijls voor dat er een conflict bestaat tussen erfgenamen en bepaalde functionarissen die belast zijn met het beheer of de afwikkeling van een erfenis. Dit bijvoorbeeld omdat de executeur geen openheid van zaken wil geven over de inhoud van de erfboedel of dat er onenigheid bestaat met de bewindvoerder over het beheer van het vermogen. Laat deze problemen uw rouwproces niet in de weg staan en laat u bijstaan door iemand met verstand van het erfrecht. Zo kunt u er zeker van zijn dat u niet benadeeld wordt. Bel voor een vrijblijvende intake naar 0297 – 250018 en schakel een van onze erfrechtspecialisten in.

R
Plan een adviesgesprek in
R
Ervaren advocaten
R
Scherpe tarieven
Law-erfenis

Onze werkwijze

Plan Uw Eerste Adviesgesprek met Onze Erfrechtadvocaat

 

Bij Hendrikx Advocaten begrijpen we hoe belangrijk persoonlijk en deskundig advies is. Daarom bieden wij u de flexibiliteit om uw eerste adviesgesprek van 60 minuten te plannen op ons kantoor of gemakkelijk online via Microsoft Teams. Tijdens dit gesprek heeft u de gelegenheid om al uw vragen te bespreken met een van onze gespecialiseerde erfrechtadvocaten.

Voor dit uitgebreide adviesgesprek brengen wij een eenmalig tarief van slechts EUR 175,- in rekening. Maak vandaag nog uw afspraak en zet de eerste stap naar helderheid en zekerheid in uw erfrechtelijke kwesties.

Adviesgesprek aanvragen

Vandaag nog weten waar u staat? Bel naar 0297 - 250018 om een afspraak in te plannen. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in wij zullen dan contact met u opnemen.

  Ik ga akkoord met het privacy statement .

  R
  Adviesgesprek

  Leg uw situatie voor en bespreek dit met een ervaren erfrechtadvocaat tijdens het adviesgesprek.

  R
  Snel bereikbaar

  Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar zowel telefonisch als per e-mail. Bel vandaag nog.

  R
  Ervaren erfrecht advocaten
  U kunt bij ons terecht voor een ervaren advocaat op het gebied van erfrecht. Zo weet u zeker dat u goed geholpen wordt.
  0297 - 250018

  Bel vandaag nog voor meer informatie.