Geschillen erfrecht

Het laatste wat iemand bij een overlijden wil is een geschil. Een overlijden is al zwaar genoeg en des te meer als er onenigheid bestaat bij de nabestaanden. Om ervoor te zorgen dat de nadelige gevolgen in de kiem worden gesmoord, is het verstandig om iemand op juridisch niveau mee te laten kijken.

In nagenoeg alle gevallen waarbij een geschil bestaat moet de weg naar de rechter worden bewandeld. Hiervoor is een advocaat bijna altijd verplicht. Onze advocaten hebben uitgebreide ervaring met alle elementen die erfrecht geschillen omvatten. Bel naar 0297 – 250018 voor een adviesgesprek.

Geschillen erfrecht advocaat nodig? Bel direct

Ontstaat er een geschil of dreigt er een conflict te ontstaan over de erfenis? Laat dit niet uit de hand lopen. 

Wilt u geholpen worden door een advocaat met veel ervaring op het gebied van erfrecht? Neem van vandaag nog contact met ons op.

Erfrecht geschillen boedelbeschrijving

De boedelbeschrijving is een formulier dat moet worden ingevuld in het kader van een erfenis. Het is een financiële beschrijving van wat een persoon achterlaat. In de boedelbeschrijving wordt in feite verwerkt wat de inhoud van de erfenis is. Zo bevat de boedelbeschrijving informatie over de persoonlijke situatie van de overledene, de aanwezige bezittingen (waardevolle spullen, spaarrekeningen e.d.) en de schulden die de overledene achterlaat.

Er kunnen verschillende personen aangewezen zijn om de boedelbeschrijving op te stellen. Vaak ontstaan er geschillen met betrekking tot de boedelbeschrijving. Zo kunnen er bepaalde bezittingen worden verzwegen of kan onenigheid ontstaan over de waarde van bepaalde spullen. Het is altijd raadzaam om iemand te laten meekijken of degene die belast is met het opstellen van de boedelbeschrijving zijn of haar werk wel goed doet. Zo bent u er zeker van dat u krijgt waar u recht op hebt.

Geschillen erfrecht legaten

Wanneer er testamentair is geregeld dat iemand een zogenaamd legaat krijgt, dan wenst de erflater een specifiek goed na te laten aan een specifiek iemand (een legataris). De legataris wordt hiermee geen erfgenaam, dus dit kan ook een buitenstaander zijn. Het kan bij een legaat bijvoorbeeld gaan om een geldsom, een auto, meubelstukken of een huis. Er kan een conflict ontstaan wanneer er sprake is van een legaat. Men kan denken aan een situatie dat de erfgenamen niet akkoord gaan met het feit dat iemand aanspraak maakt op het legaat, of dat u geen duidelijkheid krijgt of het onderwerp van het legaat nog in de boedel aanwezig is.

Wanneer u te maken krijgt met een geschil over een erfenis, staan wij voor u klaar. U heeft natuurlijk al genoeg aan uw hoofd. Extra zorgen zijn nooit welkom. Geef deze zorgen uit handen en laat u bijstaan door iemand die dagelijks bezig is met het erfrecht. Wij weten precies hoe het zit. U kunt zeven dagen terecht bij Hendrikx Erfrecht advocaten voor een vrijblijvende intake.

R
Plan een adviesgesprek in
R
Ervaren advocaten
R
Scherpe tarieven
Law-erfrecht-1

Onze werkwijze

Plan Uw Eerste Adviesgesprek met Onze Erfrechtadvocaat

 

Bij Hendrikx Advocaten begrijpen we hoe belangrijk persoonlijk en deskundig advies is. Daarom bieden wij u de flexibiliteit om uw eerste adviesgesprek van 60 minuten te plannen op ons kantoor of gemakkelijk online via Microsoft Teams. Tijdens dit gesprek heeft u de gelegenheid om al uw vragen te bespreken met een van onze gespecialiseerde erfrechtadvocaten.

Voor dit uitgebreide adviesgesprek brengen wij een eenmalig tarief van slechts EUR 175,- in rekening. Maak vandaag nog uw afspraak en zet de eerste stap naar helderheid en zekerheid in uw erfrechtelijke kwesties.

Adviesgesprek aanvragen

Vandaag nog weten waar u staat? Bel naar 0297 - 250018 om een afspraak in te plannen. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in wij zullen dan contact met u opnemen.

  Ik ga akkoord met het privacy statement .

  R
  Adviesgesprek

  Leg uw situatie voor en bespreek dit met een ervaren erfrechtadvocaat tijdens het adviesgesprek.

  R
  Snel bereikbaar

  Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar zowel telefonisch als per e-mail. Bel vandaag nog.

  R
  Ervaren erfrecht advocaten
  U kunt bij ons terecht voor een ervaren advocaat op het gebied van erfrecht. Zo weet u zeker dat u goed geholpen wordt.
  0297 - 250018

  Bel vandaag nog voor meer informatie.