Legitieme portie

Het komt regelmatig voor dat bijvoorbeeld een kind wordt onterfd in een testament. Er staat dan in het testament dat bijvoorbeeld het kindsdeel waarop iemand normaal aanspraak zou kunnen maken, wordt beperkt. Als u te maken hebt met onterving, betekent dat echter niet dat u helemaal nergens meer aanspraak op zou kunnen maken. U kunt als kind van een overledene altijd aanspraak maken op de zogenaamde legitieme portie.

Weet u niet wat u moet doen in uw situatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0297 – 250018 of een e-mail te sturen naar info@hendrikxadvocaten.nl

Kinsdeel opeisen

Erfrecht advocaat nodig voor het kindsdeel opeisen? Iedereen kan zich indenken dat het verliezen van een dierbare iets is wat ontzettend naar is, als er dan ook nog een conflict ontstaat over de verdeling of u bent bang dat het kindsdeel wordt opgemaakt dan is dit al helemaal vreselijk voor u. Dit kunnen wij ons dit als geen ander indenken.

Daarom zorgen wij ervoor dat er alleen ervaren erfrecht advocaten voor u klaar staan die begrip hebben voor u en uw situatie. De advocaten van Hendrikx erfrechtadvocaten hebben veel ervaring met het opeisen van het kindsdeel en het veilig stellen van het kindsdeel.

Berekening legitieme portie

In sommige gevallen heeft u recht op een legitieme portie. Het berekenen van de legitieme portie kan veel werk zijn. Weet u niet waar u moet beginnen? Neem dan contact op met Hendrikx Erfrecht Advocaten. Wij zorgen ervoor dat dit wordt gedaan op een goede manier.

De berekening van uw legitieme portie kan een hele opgave zijn. Waar u aanspraak op zou kunnen maken is bijvoorbeeld afhankelijk van de waarde van de aanwezige goederen, eventuele schenkingen, en schulden. Het is daarnaast waarschijnlijk dat de familieleden of de executeur niet bijzonder veel informatie over de erfenis en de precieze inhoud daarvan prijsgeven als u onterfd bent. Onterving zien we namelijk veel bij een conflict binnen de familie. Onder omstandigheden kan er gekeken worden naar de mogelijkheden om een testament te vernietigen, maar dit is heel lastig.

Verder kan het lastig zijn om te bepalen wanneer een kind aanspraak zou kunnen maken op de legitieme portie. Het moment wanneer deze opeisbaar wordt kan namelijk per situatie verschillen.

Iedere kwestie met betrekking tot de legitieme portie kunnen wij u uit handen nemen. Of het nu gaat om een geschil over het verkrijgen van inzicht in de daadwerkelijke boedel, of de berekening van waar u recht op heeft. Bel voor een vrijblijvende intake via 0297 – 250018 en laat u niet onnodig benadelen.

R
Plan een adviesgesprek in
R
Ervaren advocaten
R
Scherpe tarieven
 Law-erfrecht-1

Onze werkwijze

Plan Uw Eerste Adviesgesprek met Onze Erfrechtadvocaat

 

Bij Hendrikx Advocaten begrijpen we hoe belangrijk persoonlijk en deskundig advies is. Daarom bieden wij u de flexibiliteit om uw eerste adviesgesprek van 60 minuten te plannen op ons kantoor of gemakkelijk online via Microsoft Teams. Tijdens dit gesprek heeft u de gelegenheid om al uw vragen te bespreken met een van onze gespecialiseerde erfrechtadvocaten.

Voor dit uitgebreide adviesgesprek brengen wij een eenmalig tarief van slechts EUR 175,- in rekening. Maak vandaag nog uw afspraak en zet de eerste stap naar helderheid en zekerheid in uw erfrechtelijke kwesties.

Adviesgesprek aanvragen

Vandaag nog weten waar u staat? Bel naar 0297 - 250018 om een afspraak in te plannen. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in wij zullen dan contact met u opnemen.

  Ik ga akkoord met het privacy statement .

  R
  Adviesgesprek

  Leg uw situatie voor en bespreek dit met een ervaren erfrechtadvocaat tijdens het adviesgesprek.

  R
  Snel bereikbaar

  Wij zijn van maandag tot vrijdag bereikbaar zowel telefonisch als per e-mail. Bel vandaag nog.

  R
  Ervaren erfrecht advocaten
  U kunt bij ons terecht voor een ervaren advocaat op het gebied van erfrecht. Zo weet u zeker dat u goed geholpen wordt.
  0297 - 250018

  Bel vandaag nog voor meer informatie.