Legitieme portie

Het komt regelmatig voor dat bijvoorbeeld een kind wordt onterfd in een testament. Er staat dan in het testament dat bijvoorbeeld het kindsdeel waarop iemand normaal aanspraak zou kunnen maken, wordt beperkt. Als u te maken hebt met onterving, betekent dat echter niet dat u helemaal nergens meer aanspraak op zou kunnen maken. U kunt als kind van een overledene altijd aanspraak maken op de zogenaamde legitieme portie.

Weet u niet wat u moet doen in uw situatie? Neem dan contact op met een jurist van de juridische intakebalie. Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar.

Liever direct een online consult gesprek inplannen?

Kinsdeel opeisen

Erfrecht advocaat nodig voor het kindsdeel opeisen? Iedereen kan zich indenken dat het verliezen van een dierbare iets is wat ontzettend naar is, als er dan ook nog een conflict ontstaat over de verdeling of u bent bang dat het kindsdeel wordt opgemaakt dan is dit al helemaal vreselijk voor u. Dit kunnen wij ons dit als geen ander indenken.

Daarom zorgen wij ervoor dat er alleen ervaren erfrecht advocaten voor u klaar staan die begrip hebben voor u en uw situatie. De advocaten van Hendrikx erfrechtadvocaten hebben veel ervaring met het opeisen van het kindsdeel en het veilig stellen van het kindsdeel.

Berekening legitieme portie

In sommige gevallen heeft u recht op een legitieme portie. Het berekenen van de legitieme portie kan veel werk zijn. Weet u niet waar u moet beginnen? Neem dan contact op met Hendrikx Erfrecht Advocaten. Wij zorgen ervoor dat dit wordt gedaan op een goede manier.

De berekening van uw legitieme portie kan een hele opgave zijn. Waar u aanspraak op zou kunnen maken is bijvoorbeeld afhankelijk van de waarde van de aanwezige goederen, eventuele schenkingen, en schulden. Het is daarnaast waarschijnlijk dat de familieleden of de executeur niet bijzonder veel informatie over de erfenis en de precieze inhoud daarvan prijsgeven als u onterfd bent. Onterving zien we namelijk veel bij een conflict binnen de familie. Onder omstandigheden kan er gekeken worden naar de mogelijkheden om een testament te vernietigen, maar dit is heel lastig.

Verder kan het lastig zijn om te bepalen wanneer een kind aanspraak zou kunnen maken op de legitieme portie. Het moment wanneer deze opeisbaar wordt kan namelijk per situatie verschillen.

Iedere kwestie met betrekking tot de legitieme portie kunnen wij u uit handen nemen. Of het nu gaat om een geschil over het verkrijgen van inzicht in de daadwerkelijke boedel, of de berekening van waar u recht op heeft. Bel voor een vrijblijvende intake via 088 – 629 00 35 en laat u niet onnodig benadelen.

R
Direct een intake gesprek
R
7 dagen per week bereikbaar
R
Ervaren advocaten
R
Scherpe tarieven
 Law-erfrecht-1

Onze werkwijze

STAP 1

Wij bieden u een intakegesprek met een intakejurist. De jurist brengt met u de situatie in kaart en kan u uitleggen of u een advocaat nodig hebt of niet. Dit gesprek duurt ongeveer 10 minuten en verplicht u verder tot niets.

STAP 2

Als blijkt dat u een serieuze zaak hebt, kunt u in een consult van 60 minuten al uw vragen bespreken met een gespecialiseerde erfrechtadvocaat. Voor dit consult vragen wij een eenmalig bedrag van EUR 175,-

STAP 3

Mocht uw zaak complexer blijken, dan is het mogelijk uw zaak in behandeling te nemen o.b.v. het uurtarief van de advocaat. U krijgt altijd van tevoren een inschatting van de kosten van de zaak.

Intake gesprek aanvragen

Vandaag nog weten waar u staat? Bel naar 088 - 629 00 35 voor een intake gesprek met een jurist van de juridische intakebalie. Wilt u liever teruggebeld worden? Vul dan het formulier in wij zullen dan contact met u opnemen.

  Ik ga akkoord met het privacy statement .

  R
  Vandaag nog een intake gesprek

  Bij ons kunt u altijd gebruik maken van een eerste intakegesprek. Leg uw situatie voor en bespreek dit met een jurist van de intakebalie.

  R
  7 dagen in de week bereikbaar
  U kunt de juridische intakebalie 7 dagen in de week telefonisch bereiken. Bel vandaag nog.
  R
  Ervaren erfrecht advocaten
  U kunt bij ons terecht voor een ervaren advocaat op het gebied van erfrecht. Zo weet u zeker dat u goed geholpen wordt.
  R
  Direct geholpen worden
  Vraagt uw situatie om een advocaat? Wij helpen u hier direct mee.
  088 - 629 00 35

  Bel vandaag nog voor contact met de intakebalie.